Lucka 1 – Mika Frost

Hej på er alla!

Spännande tider! Tänk att vi nu tagit det första steget in i december! Månaden kommer lika plötsligt varje år, fastän man har ett helt år att förbereda sig på. Som barn var det spännande att få en julkalender. Kommer ni ihåg era? Jag minns särskilt de som hade en vacker målning prydda med glitterstänk här och där. En spännande lucka för varje dag! Så småningom blev de fyllda med choklad och nu så går det att hitta lite vad som helst i kalendrarna.

Vi på Better Day vill nu bidra med en egen BD Julkalender! Vi bjuder på glada, inspirerande, delikata, berörande luckor som ni kan stanna upp till och glädja er åt varje decemberdag. I vår kalender tar vi upp goda gärningar, sånt man gör för andra, saker man blir glad av. Välkommen med!

Lucka ett – Mika Frost!

Mika Frost dök upp i flödet på min Facebooksida. Det är även hon som finns på den fantastiska vinterbilden allra först i detta inslag. Just det fotot är taget av en som heter Maja Matslofva. Bara det namnet känns som en pralin! Jag tyckte om Mikas julkalenderidé, följde min intuition och skickade ett meddelande till henne om jag får intervjua henne och till min glädje så svarade hon ja, så, möt Mika!

Mika Frost med en av sina hästar som de har för eget välbefinnandel, som en slags terapihästar. Foto: privat

Mika är en helt vanlig svensk tjej,49 år ung, som bor i Mora i vackra Dalarna tillsammans med min man Christer. Hon och hennes man har även gemensamma projekt inom yogan. Varför vi valde ut Mika är för att hon är en generös människa som i fyra års tid bjudit på en egen julkalender med avslappnande, uppbyggande yogaövningar. En för varje dag i december och helt gratis! Även i år kan ni alltså följa henne på Facebook sidan: Yoga med Mika och ge er själva en liten stund. När jag ringde upp henne så fick även jag ta del av den stora värme som hon utstrålade.

Berätta om din kalender, Mika!

– Den är uppbyggd så att man ger tre minuter till sig själv varje dag. Man får en övning som det går att göra närsomhelst, då det själv passar en. Jag tycker att tre minuter är nåt som alla borde vilja ge sig själva, varje dag.

Sant! Detta ger oss tankeställare. Om man säger att man inte har tid till det, tre minuter, så då är man verkligen oumbärlig. Men för vem? I sina egna ögon eller i nån annans?

Jag såg att det är många som tänker följa din kalender. Berätta!

– Ja det är helt otroligt! Jag är ju varken känd eller så, men redan det första året så tyckte jag att det var många som ville följa. Då var antalet 1200. Nu i år är siffran otroligt nog över 70000! Det är fantastiskt!

Jag håller med Mika! Vilka möjligheter Facebook ger. Tänk så mycket bra saker det också kan komma ur det hela. Nåt som berör många. Att det inte bara upplevs som ett forum för mobbning och spridning av illaluktande fakta och falska lögner. Man kan sprida bra saker via nätet också!

Om man vill veta mera om Mika Frost och hennes övningar så kan man skaffa hennes  yogabok som är baserad på alla de övningar som ingått i julkalendern tidigare.

Mika, var finns din egen oas och har du nåt bra tips på hur vi kan stanna upp i vår stressiga tillvaro?

– Min oas är nog ute i naturen. För att varva ned och bara landa så kan man bara stanna upp med det man håller på med. Bara andas in och även hålla andningen en stund. Jag brukar också bara gå och ställa mig bredvid en av våra hästar. Jag bara står där intill, utan att röra vid den eller göra nåt alls. Jag bara står där och det ger ett sånt lugn.

Du och din man Christer har varit tillsammans många år. Har du nåt bra tips för att hålla kärleken vid liv?

Paret Mika och Christer Frost har tid för varandra.

– Ett bra tips är att sätta sig ned nånstans UTAN mobiltelefoner och prata med varandra. Det behöver inte vara mera märkvärdigt än så. Att man faktiskt ser varandra och lyssnar på vad den andra har att säga.

Det varken låter eller verkar svårt, eller är det? Kan vi lämna mobilen i ett annat rum? Kan vi lämna den hemma då vi själva går ut? Vi får väl ta och testa!

Här kan ni ta del av den första övningen i Yogakalendern 2018 . Det börjar med den ack så viktiga andningen. Våra liv börjar ju också med en inandning…

Ha en riktigt fin första decemberdag!

Önskar BD – tomtenissarna Lotta & Kaj


E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.