READING

Lucka 19 – en blooperaktig melodisk julhälsn...

Lucka 19 – en blooperaktig melodisk julhälsning!

Lagom till halvmetersmilstolpen räknat i liv fick en av oss på BD den ”goda” idén att försöka spela två instrument samtidigt och firade således sig själv med att spela Happy Birthday to mee, eller me too, hur det nu sen blev med piano och sopranmelodica. Inte långt kvar till julafton nu så här bjuder vi på en liten jultrudelutt årstiden till ära! 

Melodica och piano tillsammans, eller ett fakepiano, för det är en Clavinova som behöver el för att fungera. På fotot ovan är det dock ett piano av modellen Yamaha U1. Melodican behöver inpressad luft för att samarbeta så det gäller att varva blåsande, tryckande och andning samt en insikt om att högra handens tangentrad går lodrätt med lägsta tonen närmast munnen och vänstra handens tangenter går vågrätt med lägsta tonen längst till vänster. Mottot blev därför:  bäst att inte tänka alls utan lita på att fingrarna hittar rätt vid första försöket.

Julstämning med tänd lykta och allt, varsågoda!

Stilla Natt med lite fnatt…

Önskar Er alla en riktigt fin och glad dag!


E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.