READING

Lucka 20 – Hur känns det att sjunga Veterane...

Lucka 20 – Hur känns det att sjunga Veteranens Aftontapto?

Det är många som ställt sig frågan. Känslan har med säkerhet förändrats, beroende på situation, sen några år tillbaka. Man känner sig ensam i ledet numera. Likaväl är det påtagligt hur just den sången berör på ett särskilt sätt. Sången har blivit framförd många gånger sedan 2003. Sångens syfte är otroligt viktig. Den kan rama in så många sorters stunder.

Det finns en fin inspelning bifogad nedan, som gjordes av Ida-Maria Björkqvist för Radio Österbotten under en helt vanlig sångövning vid församlingshemmet i Kronoby. Jag kan titta på detta inslag hur många gånger som helst. Visst blir man varm av att se och höra dessa gentlemän och hedersmedborgare som vi alla tagit till våra hjärtan?

Sång och musik förlänger liv och håller huvudet i trim. Livet tar inte slut fastän man blir gammal. För endel kanske den tiden av ens liv blir den mest meningsfyllda?

Min vithåriga älskade pappa som alltid har svar på lut, oberoende av frågan. Ni ser honom sittandes i rullstol iklädd sin stickade gröna favoritväst, som förresten försvann då han bodde på SVC. Kläderna skickades iväg till ett tvätteri och det var nog ofta sista resan även för kläderna. Hoppas detta faktum har blivit bättre. En pyttedetalj för ett stort företag, men en stor sak för den enskilda människan.

Varför glöms individen bort, eller åsidosätts så fort det kommer pengar med i bilden? När människan blir ett nummer…

MEN – tillbaka till stunden, då alla ännu var samlade. Varsågoda att ta del av stunden!

En behjärtansvärd decemberdag tillönskas Eder!


RELATED POST

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.