Om Better Day

Ansvarig utgivare: 
Kaj Lindh-Media
Kronoby, Finland

Kontakta oss:

Kaj Lindh 
kaj@better-day.net

Eva-Lott Björklund
eva-lott@better-day.net


KAJ_LOTTA_BetterDay_3

”When the road is the roughest
and the problems are the toughest
or when the times are the hardest
or that ol´sky turns the darkest
you got to keep the faith
´cause I believe there´s a better day..”

”När vägen är den svåraste,
och problemen är de tuffaste
När tiderna är det svåraste,
eller när himlen blir den mörkaste ,
måste du fortsätta att tro
– för jag tror att det finns en bättre dag.”

 

Så sjunger Dolly Parton i sången Better Day.
Tack vare denna inspirationskälla, människan Dolly, har denna sida sett dagens ljus:

 

Varmt Välkommen till Better Day!

 

Många av oss lever i en annan värld än den vi visar utåt. Många vågar inte visa sina riktiga jag. Vi lever under en press att man ska vara si eller så.

 

Alla yttre faktorer påverkar oss mycket. Kanske lider du av ekonomiska problem som du inte våga säga till någon. Obalanserad hälsa. Ensamhet. Du ser hela tiden då dina vänner reser, lever ett lyxliv och du känner dig misslyckad.

 

Vi behöver piggas upp lite!

 

På Better Day samlar vi artiklar och intervjuer med helt vanliga personer som vi alla kan lära oss något av. Under flera år har vi fått träffa många olika människor som på sätt eller annat berört oss och vårt inre. Man har fått med sig en lärdom av varje möte. Endel minnen känns varmare och endel vill man kanske allra helst glömma. Faktum är att alla möten tillfört något vidare till oss, medvetet eller omedvetet.

 

Också Du har tillfört något till dem Du mött. I bästa fall har vårt inre berikats med erfarenheter men det finns även stunder då man känt sig identitetsbestulen av de mörkare erfarenheterna. Allt man gör och hamnar ut för tycks fylla ett syfte. Ibland kan det dock vara svårt att se det goda, att hitta kärnan i det som händer, då allt känns nattsvart.

 

En annan sak som kan vara svår att inse är att man inte är ensam om svåra och mörkare tankar. Varje människa går omkring med egna laster eller bördor, trots en glad fasad. För en kan det vara svårare att kravla sig upp till ytan för egen maskin än för en annan. Därför tycker vi att det är skäl att dela med sig av sådana saker som kan få andra att må bra.

 

Vi på Better Day anser att man inte ska behöva resa iväg så långt, eller att man ska söka lycka och mening så långt ifrån källan. Risken finns att man fokuserar på sånt som för en allt längre bort från fokus. Vi behöver få fästa vår uppmärksamhet vid sånt som får oss att må bra i denna tid då allt bara tycks bli sämre och sämre om man öppnar en nyhetstidning eller slår på TV´n.

 

Vi behöver alla få uppleva mera glädje i vardagen!

 

Better Day erbjuder ett alternativ till det som fokuserar på snedvridna ideal, ekonomifrossa, ledsamheter och istället lyfta upp sånt som i sin enkelhet kan få oss att tycka att det är en bra dag just idag – just nu! Vi vill genom ord, tankar, bilder, musik, kultur bjuda på ett alternativt forum. Vi gör det vi tycker om att göra och mår bra av för att även Du skall må bra och känna Dig värdefull – precis som Du är!

Så, låt oss ha en bättre dag – TILLSAMMANS!

 

Hälsningar
Kaj & Lotta

[ufbl form_id=”1″]