Om Eva-Lott

Hej!

Eva-Lott Björklund här, kallas för Lotta, hemma från Kronoby, Finland. Är ett syskon av fem och kommer från en musikalisk familj och släkt. Är stolt mor till tre söner. Har livserfarenheter av varierande slag och har alltid uttryckt mig genom det skrivna ordet, trots att musiken är den uttrycksform som ligger närmast mitt hjärta.
Jag tycker om att vistas ute i naturen och har varit hästflicka. Min bästa vän i mycket tidiga år var en vit vildkatt med gröna ögon som jag hade i nitton år. Har även haft en tam blåräv, mina föräldrar hade pälsdjur då jag var liten. Jag trivs i lugnet, även i ensamheten ibland, är inget för stora folkmassor och tycker om genuina, personliga människobetraktelser. Tycker att en tillvaro utan humor skulle vara verkligt tråkig. Gillar alltifrån Monthy Python till Tom&Jerry via Helan och Halvan, Jim Carrey och Hasse och Tage. Jag tycker om musik inom de flesta genrer och i synnerhet reggae ligger varmt om hjärtat. Filmer och filmmusik är ett fängslande fenomen och har även studerat ämnet.

I korthet så har jag förälskat mig i olika repriser, bildat familj rätt sent i livet, vid 29 års ålder, ingått äktenskap, trampat mig igenom det, upplevt skilsmässans faser och efter det upplevt ett kortare, glatt och soligt förhållande, samt ett annat till största delen motsatt nattsvart psykiskt nedbrytande förhållande som nästan tog kål på mitt inre. Har upplevt sorg och glädje som tagit sig många former och uttryck som gett ödmjukhet och respekt inför livsgåvan och tillvaron i den. Man skall inte ta någon för given och det gäller att sköta om sig själv för att förmå sköta om andra.


Var sann mot dig själv!

Det är nu några kringelkrokar senare en otroligt fin känsla att uppleva en vardag som känns trygg, full av glada skratt, passionerad, en enkel och ångestfri tillvaro. Jag får vara mig själv och det känns befriande. Man inser att man är unik just precis som man är. Man räcker till!

Du är värdefull!

Det kan vara ett bra mantra för dagen. I slutändan är det du själv som ansvarar för att du ska må bra – och jag försäkrar dig – om du råkar befinna dig mitt i en svart och mörk tillvaro just nu, där enda tryggheten är just den mörka tillvaron – så finns det en väg ut ur den. Jag hoppas att du, liksom jag gjorde, hittar och får syn på livlinan som kastats ut.

Mitt liv cirkulerar mycket kring elementet musik

Musiken tycks vara en gåva som verkar kulminera i just detta liv. Första pianostycket knåpade jag ihop i 11 årsåldern men jag började spela piano vid 6 års åldern. Har alltid varit fascinerad av musikens olika existensområden och har velat pröva på så många olika former och genrer som det varit möjligt. Det bästa av allt är medvetenheten om att jag lär mig nya saker hela tiden inom alla områden i livet. Jag verkar som kompositör, songwriter, pianist, ackompanjatör, sångerska, arrangör, körledare, dirigent, musiklärare, pianopedagog, FMT-musikterapeut, skribent, anhörigvårdare, kulturarbetare inom vård och skola, musikteater.

Bla bla bla fortsätter….

Det som präglar min personlighet är förmodligen att jag är positiv och glad. Jag har lätt för att skratta och jag tillåter omvärlden att skratta åt mig också om det behövs. Är inte rädd för att göra bort mig. Jag har alltid varit en iakttagare – lyssnat och lärt.

Jag vill om möjligt tillföra glädje där jag kan och känna att människor har det gott att vara. Därför känns det gott att vara med här på Better Day tillsammans med Kaj! Roligt har vi, alltid lätt för att skratta och så är vi bra på det vi gör. Bra teamwork! Hoppas att Du hittar nåt som får dig att le också!

Tjingeling – kram!